Категории

Адвенчър клуб ООД

Управител - Адвенчър клуб ООД

Както можете да видите още от името на фирмата, ние предлагаме нещо по-необичайно на всички наши клиенти и приятели – нещо повече от една обикновена екскурзия! Ние предлагаме незабравими приключения до далечни екзотични дестинации, засега сме се специализирали в цяла Южна и Централна Америка, в края на 2005 погледнахме и на изток – към Китай и Тибет, обиколихме почти целия Тибет, видяхме най-интересните манастири, разходихме се до Базовия лагер на Еверест от север, на височина 5300 метра, после пресякохме Главния Хималайски хребет на път за Катманду – Непал. През 2009 г направихме околосветско пътешествие на Южното полукълбо – започнахме от Аржентина и Чили, през Великденския остров и Френска Полинезия, за да приключим с Нова Зеландия и Австралия. На няколко пъти сме достигали и до Края на света /невероятните приключения до Огнена земя и Патагония/, само на няколкостотин километра от Антарктида.

Дейността ни може да бъде групирана в няколко основни направления:

Приключенски – до Края на света – едно невероятно пътуване с малко корабче из бурните води на Магелановия пролив и на юг по дълбоките фиорди на Кордилера Дарвин, за да се насладите на богатия животински свят в района /морски лъвове, морски слонове, пингвини, делфини, много птици, а ако имаме късмет и косатки/; пътувания из джунглите на Амазония в Бразилия и Перу и Пантанал – най-дъждовното място на света – Южна Бразилия; сафари в саваните на Танзания, комбинирано с посещение на любимия ми о-в Занзибар, както и възможност за изкачване на континенталния първенец Килиманджаро /за ентусиастите-планинари - Миро беше там горе 3 пъти, Павел - 1, а за нова година 2015 е ред на Криси/; и разбира се – обиколките из Тибет, вече вече няколко наши група – до септември 2010 – достигнаха Покрива на Света и обиколиха Планината на Боговете Кайлас, а Миро Вожда има вече 13 КОРИ. Вече 4 пъти сме достигали до подножието на водопада Анхел (най-висок в света) в джунглите на Венецуела; ходихме до островите Галапагос, до Коста Рика и Панама в Централна Америка, до Колумбия, Чили и Аржентина; летяхме до нос хорн, Кроя на земята; обикаляхме из островите и джунглите на Филипините и Индонезия...И още къде ли не по света...Всяка година добавяме нови и нови приключения към нашата колекция...

И още много други...

Културно-приключенски – тур на най-забележителните паметници на древните империи на инките и други прединкски цивилизации в Перу и Боливия. Когато слезете от полета с 4-местната Чесна над лините на платото Наска веднага ще се замислите над теориите на Ерих фон Деникен; насладете се на гледката към Мачу Пикчу от извисяващия се над него връх /Уайна Пикчу/; "чуйте" неземната андинска тишината насред езерото Титикака, на Острова на слънцето в Боливия; обиколете руините на най-загадъчния град-светилище в света – Тиуанако, датиран според някои смели изследоветели на 15 000 - 17 000 години.
Не пропускаме и най-забележителните цивилизации в Мезоамерика и главно тази на маите с обиколка на най-известните им градове-паметници в Мексико, Белиз и Гватемала, съчетани с посещение на многобройните природни забележителности на тези страни - каньона Сумидеро /Мексико/, Белизкия бариерен риф, езерото Атитлан и активния вулкан Пакая /Гватемала/.
Обиколка на Сицилия – най-красивото /според нас/ място в Европа – средище на много култури, напластени една върху друга и прекрасно съхранени за поколенията, а за десерт – изкачване до ръба на най-високия действащ вулкан в Европа – Етна – 3330 метра. Невероятно е да погледнеш отгоре в Гърлото на дявола!!! /ако бог Вулкан е на кеф, разбира се, и ни допусне до горе/

Купонджийско-приключенски – ще ви предложим най-великото шоу на света, Карнавала в Рио де Жанейро, за 6 дни ще се потопите в една невероятната фиеста и забавления, и то в сърцето на Рио – на Копакабана! Ще видим през една от двете съзтезателни нощи 7 от 14-те най-добри школи по самба в Рио, нещо повече – ще ви предложим и сами да се включите с карнавален костюм като танцьори! А преди карнавала, ще отидем до най-красивите водопади в света – Игуасу, в джунглата между Бразилия и Аржентина! Едно по-спокойно пътуване – до перлата на Карибите – остров Маргарита, Венецуела, но и тук няма само да се наслаждавате на невероятните плажове на острова, а ще отлетим до Националния парк Канайма, както и до най-високия водопад в света – Анхел /979 метра/!

Експедиции и специализирани изкачвания – за най-запалените планинари и алпинисти – пътуване до Библейската планина Арарат в Източна Турция и изкачване на върха /5137 метра/, катьо пътьом за аклиматизация ще изкачим вулкана Ерджиес в Кападокия /3917 метра/; първенеца на Европа – Монблан /4807 метра/; вулканите в Южно Перу – Чачани и Ампато – над 6000 метра и много други.

Индивидуални пътувания по целия свят – само кажете къде желаете, ние ще ви заведем или изпратим сами! Специализирани сме и в сватбените пътешествия!

Кратко представяне на Миро Нанков /Вожда/: професия – пътешественик, на 49 години /18 септември 1961/... От 6 години обикаля света и така си вади хляба – води клиентите на малката си туристическа си агенция по света... Разчита и на помощта на децата си, които също са част от екипа на АДВЕНЧЪР КЛУБ.
Хобито му – освен да пътешества по света, е и да катери високи върхове... Досега е изкачил 4 шестхилядника – Аконкагуа 6960 м – Аржентина, Чимборасо 6310 м в Еквадор, Сахама 6548 м – Боливия, Ампато 6380 в Перу, както и доста още по-ниски върхове, между които и още два континентални първенци – Елбус на Европа, 5630 м и Килиманджаро на Африка, 5895 м...
През втората половина на август 2009 той замина, заедно с още две момичета – Янита Найденова и Виржиния Александрова, на малко пътешествие до най-красивия връх на света – Алпамайо, Перу, в планината Кордилера Бланка. Тези момичета станаха прототипи на красавиците в приказката КРАСАВИЦИТЕ И ЗВЯРЪТ... И БЯЛАТА ПЛАНИНА /вижте тази приказка в сайта – в секцията Пътеписи/...И нещо много важно – ние винаги лично водим нашите групи!

Повече за нашите програми – минали и бъдещи, както и много снимки /всичките авторски/ в богатите галерии – можете да видите в сайта ни.

Помнете, с всяко пътешествие вие не се запознавате само с разнообразни древни култури, природни красоти и народи, вие откривате себе си!

Категории

 

 

Информация за контакт

Телефон 02/ 448 41 56
Факс
Имейл miro@adventureclub.bg
Уебсайт www.adventureclub.bg
Skype

Местоположение на картата

България, София град , София , 1700, ул.Оборище 52 /партер/ - вход от ул. Алеко Константинов

Снимки

Няма добавени снимки или абонаментният план не позволява тяхното визуализиране.

Публикувана на 18/05/2016 Последно редактирана на 18/05/2016 Преглеждания 2211

Търсачка


Реклама


Facebook


Реклама