Категории

Новини

България е поела по пътя към приемане на еврото, заяви Гюнтер Йотингер

Добавена на 09/14/2017

Източник: focus-news.net

Според еврокомисаря по бюджет и човешки ресурси Гюнтер Йотингер България е ясно поела по пътя към приемане на единната европейска валута, пише германското икономическо издание Das Handelsblatt
„Предполагам, че при поемане на председателството на Съвета на ЕС от София в началото на 2018 г. българският премиер Бойко Борисов ще обясни, че иска да се присъедини страната си към еврото", заяви Йотингер в разпространение в интервю за местен вестник. 
Германският политик се изказа срещу плановете на френския президент Еманюел Макрон за въвеждане на единен бюджет в еврозоната. 
„Не трябва да създаваме нов бюджет за еврозоната, което - с оглед на разширяването на валутния съюз в рамките на няколко години ще се случи", обясни християндемократът. По-добре би било всички инструменти да са на разположение на всички държави-членки през следващия бюджетен период на ЕС. По този начин Йотингер също така се изправи срещу канцлера Ангела Меркел, която открито се застъпи за създаването на отделен бюджет в еврозоната.

Уникални посещения: 847 | Импресии: 2237

 

Търсачка


Реклама


Facebook


Реклама