Категории

Новини

Проект „Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем“ допринесе с иновативен наръчник за младежки работници

Добавена на 01/03/2018

Източник:

Пълният текст на Наръчника може да изтеглите от тук.

Проект „Подкрепи младите в риск, подкрепи Европа, с която да се гордеем“, който се проведе под ръководството на екип на Асоциацията на младите юристи, приключи успешно.

Проектът е финансиран по програма “Еразъм+” на Европейския съюз. Национална агенция по програмата за България е Центъра за развитие на човешките ресурси.

По време на обмена на младежки работници, провел се между 1-ви и 10-ти декември в София, 48-те участници от общо 6 европейски държави създадоха иновативен наръчник за младежки работници, които са се специализирали в подкрепата на деца и младежи в риск. Това стана ясно по време на пресконференция на Асоциацията на младите юристи, провела се на 29.12.2017 г. в централния офис на организацията в София на ул. Цар Асен 98.

„Младежките работници от Гърция, Турция, България, Румъния, Естония и Латвия показаха завидни компетенции и успяха да създадат един наръчник, който съм убеден, че ще бъде от полза за много младежки работници из цяла Европа“, заяви Петър Кичашки от Асоциацията на младите юристи по време на пресконференцията. Той добави, че целият наръчник може да бъде открит на официалната уеб-страница на Асоциацията на младите юристи – https://ayl.bg. Наръчникът е с общ обем от 100 страници и е на английски език. В него се съдържат данни от самия проект, включително програмата на обмена на младежки работници, данни от презентациите на експертите, включили се в проекта, както и насоки за работа с младежи от различни уязвими групи, които са изработени от самите участници в обмена.

„Благодарни сме на Центъра за развитие на човешки ресурси, който е националната агенция в България по програма „Еразъм +“ за това, че повярваха в нашия проект. Смятам, че с комбинацията от интересни обсъждания и лекции от авторитетни експрети, както и с дейното участие на 48-те младежки работници от организациите-партньори по проекта, успяхме да създадем един наистина полезен проект“, заяви д-р Борислав Цеков от Асоциацията на младите юристи. Според него младежките работници, участвали в проекта, са показали завидни компетенции и желание за работа в екип.

От Асоциацията на младите юристи добавиха, че проектът е с обща продължителност от 4 месеца и приключва в края на 2017 г. От организацията поясниха, че са много щастливи за възможността да обменят идеи и опит с младежки работници от цяла Европа.

Уникални посещения: 1078 | Импресии: 19216

 

Търсачка


Реклама


Facebook


Реклама